Wiadomości
Warsztaty II kl gimnazjum z Otynia
1 lutego odbyły się warsztaty kulinarne dla 17 uczniów II klasy Gimnazjum z Otynia. Grupa przygotowywała proste, ale zdrowe potrawy.
100-lecie Niepodległej w Spożywczaku
Od listopada 2017 do listopada 2018r w naszej szkole realizowany jest program ”100 lecie Niepodległej w Spożywczaku”. W jego ramach odbyły się już dwa konkursy, w których swoje umiejętności wokalne i plastyczne zaprezentowali nasi uczniowie.
Te warsztaty pobudziły wyobraźnię uczniów
24 stycznia w Spożywczaku odbyły się warsztaty prowadzone przez Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w Zielonej Górze.
Taki wieczór zdarza się tylko raz i pozostaje w pamięci każdego maturzysty na zawsze. Później pozostanie już tylko odliczanie dni do egzaminu maturalnego.
Uczniowie z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. w Nowej Soli " Spożywczak" bawili się na Balu Studniówkowym w restauracji "Pod Lipami" w Kożuchowie.