A a
  • Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

    Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

  • Certyfikat - Zadowolony konsument

    Certyfikat - Zadowolony konsument

  • Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

    Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

  • VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

    VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Wolontariat

Egzaminy

Projekty

Współpraca

  • Bezpieczna Młodość
  •  JS Strzelec
  • WKU ŻAGAŃ
  • WSZ W GŁOGOWIE
  • PWSZ
  • MWSL
  • WSL
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Atrakcyjne zawody, nowoczesne pracownie oraz możliwości rozwoju pasji i zainteresowań – to wszystko mieli okazję zobaczyć uczniowie klas ósmych z podstawówek oraz kończących naukę w gimnazjum podczas Dnia Otwartych Drzwi w Zespole szkół Ponadgimazjalnych nr 4 w Nowej Soli.

W wypełnionych po brzegi pracowniach logistycznych, hotelarskiej, obsługi turystycznej oraz przestronnych korytarzach szkolnych młodzież ze „Spożywczaka” dzieliła się wiedzą, prezentowała umiejętności oraz zapraszała młodszych kolegów do wspólnej zabawy. Wszystkie drogi prowadziły do pracowni gastronomicznej, z której unosił się zapach pysznych potraw i aromatycznej kawy przygotowywanych przez uczniów.  Nasi goście mieli możliwość degustacji, ale także mogli sprawdzić swoje umiejętności kulinarne.

Pokazy wojskowe z zakresu pierwszej pomocy, zatrzymania pojazdu oraz pracy z bronią tradycyjnie wzbudzały duże zainteresowanie. Spotkania z doradcą zawodowym oraz indywidualne rozmowy z uczniami naszej szkoły w Klubie Ucznia oraz w Szkolnym Centrum Informacji miały na celu pomoc w wyborze kierunku kształcenia. W ramach współpracy
z Instytutem Nauk o Żywności  i Agrotechniki UZ  Wydziału Zamiejscowego w Sulechowie odbyły się także przyciągające uwagę warsztaty z chemii.

Dzięki wsparciu firm partnerskich, takich jak Lantmannen Unibake, AB Foods Polska, Miejski Zakład Gospodarki Komunalnej w Nowej Soli, Inicjatywa Nowa Praca udało się zaprezentować ofertę edukacyjną naszej szkoły, a jednocześnie zapoznać uczniów stojących
u progu wyboru ścieżki kariery z możliwościami zatrudnienia na lokalnym rynku pracy.

Dziękujemy i zachęcamy do wyboru jednego z kierunków kształcenia w roku szkolnym 2019/2020:

Technikum  

  • technik hotelarstwa  
  • technik logistyk
  • technik organizacji turystyki  
  • technik żywienia i usług gastronomicznych

Szkoła Branżowa I Stopnia                                                                                                                  

  • kucharz
  • magazynier – logistyk

 

Galeria: