A a
  • Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

    Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

  • Certyfikat - Zadowolony konsument

    Certyfikat - Zadowolony konsument

  • Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

    Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

  • VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

    VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Wolontariat

Egzaminy

Projekty

Współpraca

  • Bezpieczna Młodość
  •  JS Strzelec
  • WKU ŻAGAŃ
  • WSZ W GŁOGOWIE
  • PWSZ
  • MWSL
  • WSL
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

W dniu 13.01.2017  w Poznaniu odbył się okręgowy etap Olimpiady Wiedzy o Żywieniu Żywności . Naszą szkolę reprezentowały Patrycja Szarowar  z kl. IV TG i Ada Wieczorkowska z kl. II TG .

W Olimpiadzie startowało 51 uczniów zarówno Techników Gastronomicznych jak i najlepszych Liceów Ogólnokształcących z województwa wielkopolskiego i lubuskiego.  Dużą atrakcją dla uczestników olimpiady był wykład największego autorytetu w Polsce w dziedzinie żywienia prof. Jana Gawęckiego oraz ciekawy pokaz   dystrybutora  egzotycznych owoców , warzyw i jadalnych kwiatów z całego świata -Fusion Gusto . Poczuj smak zapachu tak reklamuje się poznańska firma Fusion Gusto . To hasło mogłoby doskonale podsumować wrażenia Ady i Patrycji po degustacji jadalnych storczyków , bratków mini warzyw i różnorodnych kiełków , które w  dobrych  restauracjach  zdobią potrawy przygotowane przez  szefów kuchni .