A a
  • Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

    Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

  • Certyfikat - Zadowolony konsument

    Certyfikat - Zadowolony konsument

  • Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

    Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

  • VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

    VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Wolontariat

Egzaminy

Projekty

Współpraca

  • Bezpieczna Młodość
  •  JS Strzelec
  • WKU ŻAGAŃ
  • WSZ W GŁOGOWIE
  • PWSZ
  • MWSL
  • WSL
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Za nami pierwsze spotkanie i rozmowy w celu zawarcia UMOWY PARTNERSKIEJ z firmą LANTMANNEN UNIBIKE.

 

W ubiegłym tygodniu odbyło się spotkanie Dyrekcji naszej szkoły z przedstawicielami potentata przemysłu piekarniczego FIRMĄ LANTMANNEN UNIBIKE , która buduje w Nowej Soli zakład dysponujący najnowocześniejszą linią produkcyjną. Ta jedna z największych fabryk chleba w Polsce stworzy nowe miejsca pracy w przemyśle spożywczym. Pamiętajcie, że poza naszym Partnerem na strefie działają już AB FOODS producent orientalnych sosów i Ovopol od lat wytwarzający w Nowej Soli przetwory jajeczne.

W Spożywczaku otwieramy kierunek TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, to kierunek pozwalający zdobyć wykształcenie z zakresu oceny jakości produktów spożywczych, ich przechowywania i przetwarzania, technik zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych i technologii,organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych w przetwórstwie spożywczym. W zależności od wybranej specjalizacji uczeń jest przygotowany do pracy w przemyśle mięsnym , piekarskim , rybnym lub cukiernictwie a także innych placówkach zajmujących się żywieniem .

ZAPRASZAMY GIMNAZJALISTÓW CHCĄCYCH PODJĄĆ PRACĘ W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

Więcej o nowym kierunku kształcenia